Muhammara – Syrische puntpaprikadip

Pindavrij
Glutenvrij
Vegan
Syrisch
Muhammara is een Syrische spread, gemaakt van gegrilde paprika. Een lekkere en gezonde groentedip die je net zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Als tegenhanger van deze pittigheid gebruik je in het traditionele recept granaatappelmelasse, maar dat is helaas moeilijk (biologisch) verkrijgbaar. Daarom gebruiken we TerraSana balsamicocrème als goede vervanger van granaatappelmelasse. Wil je dus zelf muhammara maken? Dat is vaak beter dan uit de winkel, want daar zitten toch vaak smaakversterkers en additieven in. Wij gebruikten onze biologische, kant-en-klare gegrilde paprika, want zo maak je muhammara gezond én snel. Muhammara combineren doe je met crackers, wraps, flatbread, Indiase naan of Turks brood.
BijgerechtSaus, dip en dressing4 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Gegrilde paprika1 potWalnoten50 gBalsamicocrème3 el
Citroen1/2
Pikante rode pepers6
Komijn1 tl
Cayennepeper1/8 tl
Havermout50 g
Peper en zoutnaar smaak

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.

Zo maak je het

  1. Haal de paprikapunten uit de pot en verwijder zoveel mogelijk vocht uit de stukken paprika. Dep goed droog met een schone theedoek. Doe hetzelfde met de pikante rode pepers.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de walnoten en havermout, in de blender.
  3. Maal in 10-15 seconden tot een vrij grof mengsel. Voeg dan de walnoten en havermout toe en pulseer een aantal keer tot alles goed gemengd is en je een grove spread hebt.
  4. Houd je meer van een gladde, zachte spread? Maal dan nog even door.

Tip(s)