Nicecream met hojicha (thee)

Japans
Hoe maak je superromig ijs zonder room of ei? Het antwoord is: banaan! Op social media noemen we dit lekkere bananenijs ook wel nicecream. Dit vegan ijs recept is lekker onconventioneel, met allerlei Japanse invloeden. Amazake voor het zoet, Japanse thee en miso voor nét dat beetje umami. Je kan dit vegan ijs zonder suiker maken, maar een scheutje ahornsiroop erover maakt het helemaal. Heerlijke combi van smaken dit ijs!
DessertIJs en toetjes4 bolletjes10 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de bananen in schijfjes en vries ze minimaal een nacht in.
  2. Doe de hojicha in de blender en maal tot poeder.
  3. Voeg de bevroren banaan, amazake, koekkruiden en shiro miso toe aan de blender. Maal glad.
  4. Eet direct op, dan is de substantie op z’n best.
  5. Wil je het toch bewaren? Verdeel dan alvast in bolletjes en haal het vóór het serveren eerst 10 minuten uit de vriezer.

Tip(s)

  • Het is zoet genoeg, maar een scheutje ahornsiroop erover is superlekker!