Nicecream met hojicha (thee)

Japans

Hoe maak je superromig ijs zonder room of ei? Het antwoord is: banaan! Op social noemen we dit ook wel nicecream. Dit recept is lekker onconventioneel, met allerlei Japanse invloeden. Amazake voor het zoet, Japanse thee en miso voor nét dat beetje umami. Heerlijke combi dit!

DessertIJs en toetjes4 bolletjes10 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Snijd de bananen in schijfjes en vries ze minimaal een nacht in.
  2. Doe de hojicha in de blender en maal tot poeder.
  3. Voeg de bevroren banaan, amazake, koekkruiden en shiro miso toe aan de blender. Maal glad.
  4. Eet direct op, dan is de substantie op z’n best.
  5. Wil je het toch bewaren? Verdeel dan alvast in bolletjes en haal het vóór het serveren eerst 10 minuten uit de vriezer.

Tip(s)

  • Het is zoet genoeg, maar een scheutje ahornsiroop erover is superlekker!