No-bake limoentaart

No-bake
Vegan
Een favo recept van Amber Allbarda. Is het nou een vegan limoentaart of een no-bake cheesecake? Nou, eigenlijk allebei. Een vegan no-bake cheesecake met limoen dus. Da's een hele mondvol (pun intended). Met een basis van geweekte cashewnoten, kokos en limoen heeft deze vulling de perfect combi van zuur, zoet en romig. Een vegan cheesecake voor beginners, maar dan wél met klasse. Want taart 'bakken' zonder oven, dat kan toch iedereen? Kortom: een makkelijke vegan taart die zo je favorietenlijstje op kan. Pro-tip: zorg dat je TerraSana kokosmelk gebruikt, want door het natuurlijk vetgehalte van deze 80% kokosmelk wordt de vegan taart romiger dan romig.
DessertTaart en gebak6 plakken20 minuten bereiden8 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de bodem:Dadels150 g
Hazelnoten bruin100 g
Kokosrasp40 g
Vanillepoeder1/2 tl

Keukenspullen

Cakeblik

Chef

Amber Albarda
Amber is bekende health coach en moeder van 3. Ze is auteur van een aantal populaire kookboeken en heeft een holistische visie op voeding en de mens. Check amberalbarda.nl

Zo maak je het

  1. Zet een nacht van tevoren een blikje TerraSana kokosmelk in koelkast, zodat het vet zich van het vocht scheidt en de bovenkant hard wordt.
  2. Week de cashewnoten een nachtje in koud water of 1-2 uur in heet water (dan zijn de noten natuurlijk niet meer raw).
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, de dadels, de kokosrasp, het vanilleextract en evt. een snufje zout in de keukenmachine helemaal fijn te malen. Plakt het niet genoeg aan elkaar om er een bodem van te maken? Doe er dan een eetlepel ahornsiroop bij.
  4. Vet een ronde taartvorm in van maximaal 18cm (niet groter, dan wordt je vulling te dun) of klem er een vel bakpapier in. Druk het deeg tot een mooie bodem en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Smelt de kokosolie in een bakje in de oven.
  6. Spoel de cashewnoten af. Doe ze daarna met de kokosolie, de ahornsiroop en het limoensap in de keukenmachine en mix tot een mooie, egale consistentie ontstaat.
  7. Schep de kokoscrème uit het blikje en voeg dit, samen met de rasp van twee limoenen en evt. een snufje zeezout toe en maal tot een supergladde massa. Proef en pas je lepels ahornsiroop zo nodig aan.
  8. Giet de vulling op de bodem en laat het geheel een nachtje opstijven in de koelkast.
  9. Garneer met stukjes pistache- of hazelnoot en wat limoenrasp.

Tip(s)

  • Vervang het limoensap eens door sinaasappel- of citroensap!