Ochazuke: rijstsoep met theebouillon

Japans

Ochazuke is geen volle maal­tijd maar meer bedoeld als hapje tussendoor. Het zit wel boordevol smaken!

SnackHartige snack20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de toppings:
Koban crackershandje
Nori1 vel
Aonori1 tl
Sesamzaad zwart1 tlUmeboshi1

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  2. Verwarm het water tot 75 °C. Doe de thee in een zeefje en laat 5 minuten in het hete water trekken. Voeg een scheutje sojasaus toe aan de thee.
  3. Doe de Japanse zoutjes in een vijzel en crush ze met een houten stamper in kleine stukjes.
  4. Vouw de sushi nori een paar keer dubbel in de lengte en knip of snijd in flinterdunne reepjes.
  5. Doe de sushirijst in een kom. Top met de zoutjes, geknipte nori, aonori, sesamzaad en een umeboshi.
  6. Giet de thee op de rijst, tot het in een badje ligt. Breng evt. extra op smaak met sojasaus.