Ontbijtmuffins met wortel

Alleen gezoet met amazake
Sojavrij
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Ja, het kan echt! Een vegan en glutenvrij recept voor gezonde muffins zonder suiker. Door de amazake heb je geen suiker of eieren nodig, en door de kokosolie kun je zelfs zonder boter! Deze heerlijke, smeuïge muffins zijn dus helemaal vegan (en glutenvrij, want met havermeel kun je ook heel goed bakken!). Nog leuker: je kunt deze ontbijt muffins (de naam zegt het al) prima als ontbijt eten. Er is namelijk helemaal niets op deze muffins aan te merken. Lekker voor moederdag of met feestdagen.
OntbijtKoek en snoep8-10 muffins40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Havermout250 g
Wortel300 g
Curcuma latte vanilla1 el
Kokosolie (geurloos)100 g
Amazake bruine rijst1 pot
Bakpoeder2 tl
Zoutsnufje

Keukenspullen

Keukenmachine
Keukenmachine
Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rasp de wortels fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, doe het dan met de hand. Doe in een grote mengkom.
  3. Doe de havermout ca. 10 seconden in de keukenmachine. Zorg dat de haver fijner is dan havermout, maar grover dan havermeel. Heb je geen blender of keukenmachine, laat de havermout dan gewoon heel en crush ze in een vijzel.
  4. Voeg de amazake, kokosolie, curcuma latte, bakpoeder en zout toe aan de haver en meng.
  5. Schep de geraspte wortel erdoor, totdat alles goed gemengd is.
  6. Vul de muffinvorm in met het deeg.
  7. Bak in de oven in ca. 30 minuten gaar.

Tip(s)

  • Deze muffins zijn niet superzoet. Wil je dat wel? Voeg dan 50 g kokosbloesemsuiker toe.