Oroshi soba: noodles met rettich

Japans
Oroshi soba is een Japans noedelgerecht, met geraspte daikon (rettich) en sobanoodles. Die hebben een basis van boekweit, superlekker! Je kunt oroshi soba koud of warm eten.
DinerNoodlegerecht2 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Keukenspullen

Gemberrasp

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Begin met de dressing. Doe de sake in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Laat in een minuutje de alcohol verdampen.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe.
  3. Laat op zacht vuur ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen. Verwijder de strip kombu uit de saus.
  4. Kook ondertussen de soba in een pan met ruim kokend water in 5-6 minuten gaar. Spoel af met koud water.
  5. Rasp de rettich. Dat kan ook goed met onze shoga oroshi (Japanse gemberrasp). Knijp het vocht uit de rettich, zodat het vlezige gedeelte van de radijs overblijft.
  6. Snijd de bosui fijn.
  7. Dien de borden op met de sobanoedels. Giet de afgekoelde dressing over de soba. Garneer met rettich, bosui, aonori en een lepeltje umepasta.

Tip(s)

  • Je kunt de aonori ook vervangen door geroosterde nori. Knip of snijd sushi nori in flinterdunne strips.
  • Weinig tijd? Maak dan een snelle dressing van 2 el mirin, 2 el tamari en 1 el genmai su.