Oshawa-wortelcake

SnackTaart en gebak8-10 plakken1 uur bereiden15 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Zilvervliesrijst rond100 gDriekleuren quinoa100 gHavervlokken100 g
Speltmeel100 g
Rozijnen blue thompson150 gPecannoten100 gAmandelschaafsel8 elAhornsiroop graad C140 ml
Kaneelpoeder2,5 tl
Gemberpoeder1 tl
Nootmuskaat1 snufje
Vanillepoeder1 tl
Wortel350 g
Kokosolie (geurloos)2 el

Keukenspullen

Grate
Cake tin

Zo maak je het

  1. Kook de rijst en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Wel de rozijnen minimaal 15 minuten in koud water.
  4. Rooster het amandelschaafsel kort in een koekenpan. Pas op dat ze niet te donker worden!
  5. Vet een cakevorm in met kokosolie. Strooi het geroosterde amandelschaafsel uit over de bakvorm. Zorg dat je overal een laag schaafsel hebt zitten.
  6. Doe de rijst, de quinoa, de havervlokken, het speltmeel, de kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en vanillepoeder in een grote kom en roer alles goed door elkaar.
  7. Voeg dan de wortelrasp, de noten (heel of gehakt) en rozijnen toe. Roer als laatste de ahornsiroop door het mengsel. Schep alles in de bakvorm en druk goed aan.
  8. Bak de cake in circa 45 minuten gaar.
  9. Laat de cake afkoelen alvorens je deze uit de vorm haalt, anders verbrokkelt hij misschien. Het is een ondersteboven cake dus je moet de cakevorm omdraaien en de cake met de onderkant naar boven serveren.