Paarse chiapudding

Vegan
Een goed recept voor chiapudding bevat lekker veel fruit en noten. Want daarmee heb je een gezond ontbijt voor onderweg. Maak je chiapudding het liefst als snelle mealprep in de avond, want dan kun je in de ochtend direct aanvallen. Werk je lekker thuis of is het weekend, dan moet je even 10-15 minuutjes wachten tot het chiazaad is opgenomen door de plantaardige drank, en een mooie pudding ontstaat. Een simpel ontbijt vol superfoods en pure ingrediënten, zelfs met omega-3!
OntbijtOntbijt1 portie10 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Meng de amandelmelk en het chiazaad in een mok. Laat dit zo’n 15 minuten weken. Roer vooral in de eerste paar minuten regelmatig door, anders gaat het chiazaad aan elkaar plakken.
  2. Doe vervolgens de kokosmelk, de maqui en de ahornsiroop erbij en roer goed door.
  3. Schep de amandelpasta lichtjes door de pudding, zodat je een marmeren effect krijgt.
  4. Maak het af met vers fruit van het seizoen. Heerlijk in de ochtend of als tussendoortje.

Tip(s)

  • Je kunt dit ook heel gemakkelijk een avond van tevoren klaarmaken. Meng dan het chiazaad, de amandelmelk, de kokosmelk, het maquipoeder en de ahornsiroop in een bakje en zet een nachtje in de koelkast.