Pad thai

Glutenvrij
Vegan
Thais
Hoe maak je thuis veggie pad thai - of zelfs vegan pad thai - zoals je het in de straten van Thailand krijgt? Dompel jezelf onder in het Thaise streetfood en ga de keuken in voor deze lekkere vegan pad thai. Een lekker Thais recept met glutenvrije rijstnoodles. Meestal gebruik je voor pad thai de wat hardere glasnoedels, maar dat betekent dat als je de glutenvrije noodles van TerraSana voor deze pad thai gebruikt, je ze niet mee hoeft te bakken. De tofu heeft even wat voorwerk nodig, maar verder gebruik je vooral ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Een simpele pad thai met tofu!
DinerWokgerecht1 portie20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de tofu:
Tofu100 g
Tamari3 el
Hot sauce1 el
Umepasta1 el
Voor de toppings:
Taugé1 handje
Limoen1 partje
Vliespinda's1 handje
Hot sauce1 tl

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.

Zo maak je het

 1. Snijd de tofu in kleine blokjes van 1x1 cm. Meng met de tamari, hot sauce en umepasta. Laat marineren. Hoe langer, hoe lekkerder!
 2. Kook de ramen 2 minuten in een pan met ruim kokend water. Giet af en spoel af met koud water.
 3. Snijd de rode ui en bosuitjes fijn.
 4. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
 5. Smelt de kokosolie in de koekenpan. Bak de knoflook in een minuutje goudbruin. Haal de knoflook uit de olie en leg apart.
 6. Bak dan de rode ui in de pan. Voeg de tofu toe en bak ca. 3 minuten.
 7. Voeg de gembersiroop of kokosbloesemsuiker toe.
 8. Voeg de bosuitjes toe en bak mee. Voeg de taugé toe als je niet van rauwe taugé houdt.
 9. Voeg de ramen toe en bak ze kort mee.
 10. Dien de borden op. 
 11. Verdeel de toppings over de pad thai: een handje taugé, partjes limoen, geroosterde pinda’s en eventueel extra hot sauce.

Tip(s)

 • In de traditionele pad thai gebruik je platte rijstnoedels. De vorm lijkt het meest op tagliatelle. Wij maakten pad thai onder andere met Thaise rijstnoedels en soba. Allemaal lekker. Your choice!