Pasta pomodori

Glutenvrij
Vegan
Italiaans
Potverdorie, wat een goede pasta pomodori is dit! Letterlijk alles waar je body blij van wordt zit erin. Kurkuma voor je 'gut', heel veel kleur voor je brein, pompoenpitten voor je eiwitten en vegan pesto voor je 'feel good about yourself'. Yes, want deze pasta pomodori is hartstikke vegan en hartstikke glutenvrij. Dat komt natuurlijk vooral door de bijzondere kurkuma pasta, want die is gemaakt van rijst en kurkuma. Dit gezonde pasta recept is er echt één voor de boeken. Lekker als koude pasta lunch of gezonde glutenvrije avondmaaltijd. Pasta met een overdose aan groente, dat sowieso!
DinerPasta2-3 porties20 minuten bereiden
Delen:

Chef

Beter Door Eten - Jolijn Berghuis
Jolijn is orthomoleculair voedingsspecialist en coach. Ze runt een blog en webshop voor voeding en supplementen. Ze heeft een speciaal plekje in haar hart voor mensen met allergieën. Check beterdooreten.nl

Zo maak je het

  1. Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar en spoel af met koud water.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook of stoom deze in ca. 4 minuten gaar.
  3. Doe een beetje olijfolie in een hapjespan. Voeg de cherrytomaatjes en basilicum toe en doe het deksel op de pan. Bak in ca. 5 minuten zacht.
  4. Voeg de broccoli en de pesto toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  6. Leg de pasta en het pestomengsel op de borden en maak af met zongedroogde tomaten, kappertjes, verse basilicum en pompoenpitten.

Tip(s)

  • Ook lekker met geraspte kaas voor niet-vegans.