Pasta lover? Dit vegan recept voor pasta (of pastasalade als je het koud eet) is perfect als post-workout maaltijd. Dat komt vooral door de kikkererwtenpasta, want die bevatten zowel eiwitten als koolhydraten. En dat is fijn, want dat is precies wat je lichaam nodig heeft na het sporten. Maar ook als je liever wat minder koolhydraten of calorieën eet, is de 100% kikkererwtenpasta een bewuste keuze. Deze pastasalade bevat maar 6 ingrediënten en is supergoed door zijn eenvoud. De smaken passen allemaal perfect bij elkaar. Pasta voor vegans, en zelfs glutenvrij!
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Kook de pasta in 3-4 minuten gaar.
Roer de pesto door de pasta. Voeg de rucola toe.
Snijd de zongedroogde tomaten en vegan feta in stukjes. Garneer je pasta hiermee, samen met een handje extra walnoten.
Tip(s)
Je kan de walnoten vervangen door geroosterde pijnboompitten of cashewnoten.