Peulvruchtenpasta met rucola en vegan feta

Glutenvrij
Vegan
Eiwitrijk
Italiaans
Pasta lover? Dit vegan recept voor pasta (of pastasalade als je het koud eet) is perfect als post-workout maaltijd. Dat komt vooral door de kikkererwtenpasta, want die bevatten zowel eiwitten als koolhydraten. En dat is fijn, want dat is precies wat je lichaam nodig heeft na het sporten. Maar ook als je liever wat minder koolhydraten of calorieën eet, is de 100% kikkererwtenpasta een bewuste keuze. Deze pastasalade bevat maar 6 ingrediënten en is supergoed door zijn eenvoud. De smaken passen allemaal perfect bij elkaar. Pasta voor vegans, en zelfs glutenvrij!
Diner & lunchPasta1 portie10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Maccheroni di lenticchie0,5 pak
Rucola50 g
Walnotennaar smaakZongedroogde tomaten in olijfolie4 stukjes
Vegan Griekse kaasnaar smaak
Pesto di pomodori2 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.

Zo maak je het

  1. Kook de pasta in 3-4 minuten gaar. 
  2. Roer de pesto door de pasta. Voeg de rucola toe. 
  3. Snijd de zongedroogde tomaten en vegan feta in stukjes. Garneer je pasta hiermee, samen met een handje extra walnoten.
     

Tip(s)

  • Je kan de walnoten vervangen door geroosterde pijnboompitten of cashewnoten.