Pokebowl met groene groente

Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Olievrij
Hawaiiaans
Pokebowls zijn ideaal in de zomer. Maak de rijst een dag van tevoren klaar en je hebt de volgende dag een heerlijke bowl vol groene groente en Japanse sausjes. In een pokebowl mag avocado en edamame sowieso niet ontbreken, maar vergeet ook zeker de umeboshi en furikake niet! Genieten!
Diner & lunchRijstgerecht1 grote bowl25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Spoel de arame af onder de kraan.
  2. Doe samen met de sushirijst in een pan met ruim kokend water. Kook in 15-20 minuten gaar.  Giet af. Voeg de mirin toe en roer voorzichtig door. Laat afkoelen.
  3. Snijd de rode ui in flinterdunne maantjes. Snijd de courgette in dunne reepjes, evenals de avocado. Gebruik je rode pepers? Snijd ze dan in hele kleine stukjes.
  4. Meng de ponzu met de wasabi in een kommetje.
  5. Snijd de umeboshi in kleine stukjes en meng met de rijst.
  6. Doe de rijst in een bowl en verdeel de ponzu-wasabisaus erover. Leg de rode ui, courgette, edamame boontjes en avocado op de rijst.
  7. Top af met sushi gember en furikake.
  8. Giet de rest van de ponzu-wasabisaus over de groente.