Pokebowl met mango en mungbonenchips

Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Hawaiiaans
Zin in pokebowl? Snappen we! Deze pokebowl zit vol met pure ingrediënten en umami smaken. Pokebowl met nori en umeboshi! Deze kom vol met rijst en groente is lekker als een voedzame lunch of licht diner. Poke komt uit Hawaii en heeft een sterk Japans tintje, vooral door de standaard poke sausjes. Meestal eet je het met rauwe zalm of tonijn, maar wij gebruikten eiwitrijke adukibonen en edamame. Dit is de perfecte mix van Hawaï en Japan! Heb je geen zin of tijd om adukibonen te koken? Gebruik dan gewoon adukibonen uit blik.
Diner & lunchRijstgerecht1 grote bowl1 uur 40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de saus:
Vegan mayonaise2 el
Wasabi1 tlShoyu1-2 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de adukibonen gaar in 80-90 minuten. Laat je ze van tevoren een nachtje weken? Dan kook je ze in ca. 50 minuten gaar. Let op: hoe lang de bonen nodig hebben, hangt onder andere af van de leeftijd van de bonen. Proef dus regelmatig of ze gaar zijn en laat ze wat langer koken indien nodig.
  2. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op verpakking. 
  3. Snijd de mango in blokjes of reepjes. Snijd de wortel julienne. Scheur of knip de sushi nori in stukken.
  4. Schep de sushirijst in je bowl. Snijd de umeboshi in stukjes met meng met de rijst. Besprenkel de rijst met shoyu of tamari.
  5. Verdeel dan de mango, wortel en edamame over de rijst. 
  6. Leg de nori erbij.
  7. Meng de vegan mayonaise en wasabi met elkaar en verdeel dit over de bowl. 
  8. Verkruimel de mungbonenchips met je handen en strooi dit als laatste over de bowl. 

Tip(s)

  • Heb je niet zoveel tijd? Vervang de adukibonen dan voor kidneybonen uit pot.