Pokebowl met tempeh teriyaki

Japans

Vegan poke bowl bestellen? Hoeft niet, een poke bowl zelf maken kost waarschijnlijk minder tijd dan het wachten op de bezorger! Zo kun je ook kiezen of je een warme poke bowl wilt of een koude. Maak je de rijst een dag van tevoren klaar, dan is het grootste deel al gedaan en hoef je de volgende dag alleen maar wat groente te snijden en de tempeh te bakken. Vergeet de teriyaki woksaus niet, want dat geeft de tempeh een heerlijke smaak! 

DinerRijstgerecht2 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Sushirijst150 gUmami saus4 el
Komkommer80 g
Avocado1
Wortel80 g
Sushi nori1 vel
Edamame bonen100 g

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Meng de gekookte rijst voorzichtig met de umami-saus en laat het afkoelen.
  2. Snijd de tempeh in kleine stukjes. Bak de tempeh in 2 eetlepels sesamolie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet het vuur laag en wacht tot de pan iets afgekoeld is. Voeg dan de teriyaki woksaus toe roer tot de tempeh de saus heeft opgenomen.
  3. Rasp de komkommer en wortel. Snijd de avocado in flinke blokken.
  4. Verwarm de edamame (diepvries) in 2-3 minuten in kokend water.
  5. Verdeel de sushirijst over twee kommen.
  6. Voeg de komkommer, avocado, wortel, edamame en teriyaki-tempeh toe aan de kommen in aparte secties.
  7. Knip de norivellen in kleine stukjes of reepjes. Garneer je pokebowl hiermee.
  8. Besprenkel eventueel met wat extra umami-saus.

Tip(s)

  • Meng vegan mayonaise met een beetje sriracha, miso of wasabi, en je hebt een lekker secondair sausje. Zo maak je je pokebowl nog lekkerder!
  • Maak de rijst een dag van tevoren klaar. Dan hoef je op de dag zelf alleen nog maar wat groente te snijden en de tempeh te bakken.