Popcorn salted caramel

Sojavrij
Notenvrij
Alleen gezoet met kokosbloesemsuiker
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
’s Avonds met een filmpje en een bakje popcorn op de bank. Dat is toch heerlijk? Zelf popcorn maken is simpel én leuk. Maar wat dit recept voor popcorn helemaal afmaakt, is toch wel die heerlijke vegan karamelsaus. Gemaakt van maar 2 ingrediënten, en echt heel lekker! Dat is nog eens een lekker treat voor de avond!
SnackKoek en snoep2 porties30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de popcorn:
Olijfolie5 el
Zoutnaar smaak
Pofmaïs50 g

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe de kokosmelk en de kokosbloesemsuiker in een steelpan. Zet het vuur aan, roer af en toe door en draai het vuur zacht zodra het mengsel kookt.
  2. Laat het dan zo’n 20-25 minuten inkoken, tot je een stroperige karamelsaus overhoudt.
  3. Gebruik voor het poffen van de popcorn een pan met deksel.
  4. Doe een laagje olijfolie in de pan. Zorg dat de bodem, na wat heen en weer bewegen, geheel bedekt is.
  5. Voeg een dun laagje pofmaïs toe aan de pan. Zorg dat de bodem nét bedekt is, zodat de maïskorrels goed bedekt zijn met olie. Bestrooi met wat zout en doe het deksel op de pan.
  6. Schud de pan iedere 10 seconden even heen en weer, zodat de korrels zich over de pan blijven verspreiden. Zet het vuur halfzacht zodra de maïs begint te poffen. Blijf iedere 10 seconden schudden, totdat het poffen stopt. Zet het vuur uit en laat het deksel nog even op de pan.
  7. Doe de popcorn in een bakje en maak het af met de karamelsaus en evt. nog wat extra zout.