Ramen wok met shiitake en sesam

Vegan
Japans
Met ramen noodles kun je ook lekker wokken. De noodles blijven lekker stevig terwijl je ze wokt. Een simpel vegan recept met sesam en shiitake.
DinerWokgerecht1 portie15 minuten bereiden1 uur weken
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:Shiitake koshin1Ramen bruine rijst1 portie
Rode ui1 middelgrote
Wortel1 middelgrote
Spinazie50 g
Geroosterde sesamolie1 tlFurikake1 tl
Voor de saus:
Verse gember1 cm
Knoflook1 teentje
Tamari2 elTahin dark1 elAhornsiroop graad A1 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Week de shiitake 1-4 uur in 100 ml water. Bewaar het vocht.
  2. Hak de rode ui fijn. Snijd de wortel in dunne reepjes.
  3. Kook de ramennoedels 3 minuten (niet langer!). Ze moeten nét gaar zijn.
  4. Fruit de ui en wortels in een hete wok of koekenpan, besprenkeld met (sesam)olie. Bak tot ze zacht zijn. Dit duurt 3-5 minuten.
  5. Rasp de gember. Pers de knoflook.
  6. Meng alle ingrediënten voor de saus in een aparte kom. Voeg het shiitakevocht toe en meng.
  7. Voeg de saus en spinazie toe aan de wok. Verwarm tot de saus zo dik is als je wilt. Dit duurt 2-3 minuten op hoog vuur.
  8. Voeg de noedels op het laatste moment toe aan de wok en meng.
  9. Serveer de borden.
  10. Bestrooi met sesamolie en furikake.