Kook de rode linzen 20 minuten in ruim water op laag vuur. Giet af in een zeef en laat heel goed uitlekken, tot het allerlaatste druppeltje vocht eruit is.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Snipper de ui, knoflook en peterselie.
Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de ui en knoflook in ca. 3 minuten glazig en iets goudbruin.
Doe de pinda's en de walnoten kort in een keukenmachine (een paar seconden is waarschijnlijk genoeg), totdat de noten grof gehakt zijn.
Doe de gekookte rode linzen in een kom, samen met het ui-knoflook mengsel, pesto of harissa en peterselie. Meng met een vork tot een stevige massa. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Strooi de psylliumvezels over het mengsel en roer het er snel en gelijkmatig doorheen.
Als het deeg té stevig is (psyllium neemt veel vocht op), voeg dan 1 of 2 eetlepels warm water toe.
Spreid bakpapier uit op een bakplaat. Draai met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een klein pingpongballetje. Verdeel over de bakplaat en zet in de oven.
Bak in circa 20 minuten goudbruin. Keer ze na 15 minuten even om.