Romige ijsjes met kokos, tahin en miso

Glutenvrij
Vegan
Zelf ijsjes maken is leuk om te doen, kost je maar 10 minuten voorbereiding en het resultaat is véél gezonder dan roomijs uit de winkel of snackbar. Dit is homemade ijs met koffiesmaak. Niet zo’n fan van koffie? Vervang het dan door cacaopoeder.
DessertIJs en toetjes4-6 ijsjes10 minuten bereiden5 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix glad. Meng niet te lang, zodat er niet teveel schuim ontstaat.
  2. Doe het mengsel in de ijsvormpjes en zet minimaal 5 uur in de vriezer.

Tip(s)

  • Wil je er een beetje knapperigheid in? Doe er dan 2 eetlepels zwart sesamzaad door.