Salade met geroosterde groenten en pompoenpittenvinaigrette

Mediterraans
Diner & lunchSalade2-310 minuten bereiden40 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de salade:
Veldsla200 g
Courgette1 kleine
Rode paprika1
Cherrytomatenhandje
Olijfoliescheutje
Voor de dressing:Pompoenpitpasta met Himalayazout70 g
Water65 ml
Citroensap2 el
Zouthalve tl
Ahornsiroop graad C1 tl
Mosterdhalve tl

Zo maak je het

  1. Om deze geroosterde groentesalade te bereiden, begint u met het voorverwarmen van de oven op 200˚C.
  2. Maak de paprika en courgette schoon en leg ze op een bakplaat, de hele peper ingevet met een beetje olie en de courgette in plakjes van 2 of 3 cm dik gesneden. Bestrijk de courgette met olie en breng op smaak.
  3. Kook de courgette 20 minuten en draai hem na 10 minuten aan beide kanten bruin. Rooster de paprika 30 tot 40 minuten, draai hem af en toe om, zodat hij aan alle kanten gelijkmatig gaart en zeer mals is.
  4. Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika en snijd ze in lange reepjes.
  5. Om de pompoenpitvinaigrette te bereiden hoef je alleen maar alle ingrediënten in een kleine pot te doen en te schudden om te emulgeren. Je kunt ze ook in een kom doen en kloppen.
  6. Leg voor de salade de groene blaadjes op de bodem en verdeel de cherrytomaatjes, de courgetteplakjes en de geroosterde paprikareepjes.
  7. Serveer met de vinaigrette uitgespreid over de bovenkant en eventueel wat meer in een sauskom ernaast.

Tip(s)

  • Voeg croutons toe voor de extra bite!