Simpelste granola ever

Glutenvrij
Vegan
Alleen gezoet met ahornsiroop
Zelf granola maken doe je zo! Homemade granola is zóveel lekkerder en beter dan granola uit een pak. Dit recept voor granola is een basisrecept. We hebben dus met zo min mogelijk producten gewerkt. Voel je vrij om zelf rozijnen, stukjes pure chocola, superfoods of zaden toe te voegen. Rozijnen en pure chocola kun je overigens het beste pas ná het bakken toevoegen. Het belangrijkste aan zelf granola maken is dat je een goede hoeveelheid vet en suiker gebruikt, zodat de vlokken crunchy worden. Wij kozen natuurlijk voor de betere opties: kokosolie en ahornsiroop zijn wat ons betreft de beste keuze. Let's bake!
OntbijtGranola12 porties30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:Havervlokken200 gGemengde noten175 g
Kaneelpoeder1 el

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de basis in een grote kom.
  3. Smelt de kokosolie in een vuurvast schaaltje in de oven. Meng met de ahornsiroop. Roer dit goed door de havernotenmix, zodat iedere vlok en noot bedekt is.
  4. Verspreid dit mengsel gelijkmatig over een met bakpapier bedekt rooster.
  5. Bak in ca. 20 minuten gelijkmatig bruin. Schep af en toe even om.

Tip(s)