Soba bowl met paksoi en edamame

Japans

Dit vegan soba recept is er eentje om te onthouden. Heel eenvoudig, en daardoor een perfecte lunch op je thuiswerkdag, of snelle avondmaaltijd als je een lekkere lange avond met z’n tweeën wilt. Soba met geroosterde boekweit is een donkere soba met extra veel maak. De groente in dit lekkere soba recept zijn in 2-3 minuten klaar, en je hoeft niet te hannesen met allerlei kruiden en sausjes, want onze teriyaki woksaus doet al het werk. Dat zegt genoeg over de moeilijkheidsgraad van dit soba recept! Vegan eiwitten vind je er volop in: soba bestaat voor 10% uit eiwit, maar ook edamame, tofu en pinda’s zijn een aantal favoriete plantaardige eiwitbronnen. Een allround eiwitrijke maaltijd in een handomdraai!

Diner & lunchNoodlegerecht2 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Soba geroosterde boekweit2 porties
Tofu200 g
Geroosterde sesamolie2 el
Rode ui1 middelgrote
Paksoi1
Edamame bonen100 g
Teriyaki woksaus100 g
Doppinda'shandje

Zo maak je het

  1. Kook de soba noedels volgens de instructies op de verpakking. Voeg in de laatste 2-3 minuten de edamame boontjes uit de diepvries toe om ze te ontdooien.
  2. Snijd de rode ui fijn. Snijd de paksoi in stukken en scheid de witte stukken van de groene bladeren.
  3. Verhit de sesamolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden tofu toe en bak ze goudbruin aan alle kanten. Haal de gebakken tofu uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg een andere eetlepel sesamolie toe aan dezelfde pan. Voeg de ui toe en bak kort aan.
  5. Voeg de witte gedeeltes van de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten. Voeg de teriyaki woksaus toe. Laat dit een beetje inkoken, zodat de smaken van de teriyaki goed worden opgenomen.
  6. Voeg dan de groene delen van de paksoi toe. Wacht tot de bladeren geslonken zijn. Voeg dan de tofu, soba en edamame toe aan de pan. Laat de boel een minuutje sudderen. Roer niet te veel, dan blijft de soba zoveel mogelijk intact.
  7. Hak de pinda’s fijn. Verdeel over 2 bowls en garneer de soba met de pinda’s.

Tip(s)

  • Als je de tofu weglaat, maak je dit recept in 10 minuten klaar.