Sushi summerrolls

Glutenvrij
Caloriearm
Vegan
Koolhydraatarm
Suikervrij
No-bake
Pindavrij

Kun je niet kiezen tussen sushi en verse loempia’s? Dit is de perfecte tussenweg. Summerrolls met sushi nori! Heerlijk als glutenvrije lunch. Nog een voordeel: er zit lekker veel rauwe groente in!

LunchWraps4 rollen10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:Boekweitnoodles met zoete aardappel40 g
Komkommer1/3
Rode puntpaprika1/2
Verse korianderpaar handjes
Sushi gember12 stukjes
Taugé70 g
Rijstpapier4 vellenSushi nori4 vellen

Zo maak je het

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water.
  2. Snijd de komkommer en puntpaprika julienne.
  3. Week een rijstvel een tiental seconden in lauwwarm water. Leg op een plank (het vel mag nog hard zijn, het wordt tijdens het maken vanzelf zacht).
  4. Leg het sushi norivel op het rijstvel. Leg vervolgens een klein handje noedels, komkommer, paprika, koriander, sushi gember en taugé op het vel en rol tot ongeveer een derde. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol door, tot je een mooi rolletje hebt.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus.
  6. Snijd de rollen doormidden en dip ze in het sausje. Eet smakelijk!