Teriyaki groente uit de oven

Japans

Teriyaki voor kip? Dat hoeft helemaal niet. Teriyaki geeft ook groente (uit de oven) lekker veel smaak. In teriyaki-saus zit altijd zout en zoet. Dat zorgt voor zo’n groente ovenschotel voor een lekker laagje glazuur. Een supersnel recept voor als je wél lekker thuis bent, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je hoeft alleen de groente maar te snijden, de rest van het werk doet de oven!

BijgerechtGroentegerecht3 porties1 uur 30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zoete aardappel400 g
Wortels2/3
Spruitjes350 g
Geroosterde sesamolie2 elTeriyaki woksaus100 ml
Optioneel
Cayennepepermespuntje
Verse peterseliehandje

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Schil de wortels en snijd ze in plakjes.
  3. Meng de zoete aardappels, wortels en spruitjes in een grote ovenschaal.
  4. Meng de sesamolie met de groenten. Giet dan de teriyaki-saus erover en zorg dat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn. Houd je van een beetje pit, voeg dan een mespuntje cayennepeper toe.
  5. Plaats de ovenschaal in de oven en bak gedurende 75-90 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
  6. Hak de verse peterselie (optioneel). Garneer de ovenschotel hiermee.
  7. Haal de groenteschotel uit de oven.

Tip(s)

  • Serveer met rijst, aardappelpuree of naan.