Thaise rode groente en tofucurry

Vegan
Glutenvrij
Koolhydraatarm
Mediterraans
VoorgerechtSoep2-3 porties40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Olijfolie2 el
Tofu250 g
Pompoen150 g
Broccoli100 g
Ui1
Wortel1
Groene paprika1/2
Rode paprika1/2
Kokosmelk puur400 ml
Zoutnaar smaak
Thaise rode currypasta1 el
Champignons4 of 5
Groentebouillonblokjes miso1 st.
Water150 ml
Voor de garnering:
Verse koriander
Chilipeper
Limoen

Chef

Iván Iglesias 

Zo maak je het

  1. Maak de groentes schoon en snijd het in kleine stukjes.
  2. Verhit de olijfolie of kokosolie en fruit de ui, paprika en wortel. Voeg een beetje zout toe om te garen. Voeg zodra de groenten zacht worden de currypasta toe. Kook een minuut tot de olie naar boven komt.
  3. Voeg vervolgens de champignons, tofu en pompoen toe.
  4. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe.
  5. Kook alles samen 10 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg nu de broccoli toe en kook het nog 6 minuten. Proef en voeg zout naar smaak toe.
  7. Serveer het gerecht uit in kommen, garneer het met verse koriander, chili en een paar partjes limoen.
  8. Serveer met noodles of rijst.