Kuzu tea is een ding in Japan. Vooral na een goede avond uit of als je maag protesteert, is deze verdikte thee helpend voor je systeem. Want dat is precies wat het is: verdikt water met een smaakje. Japanners en macrobioten drinken dit drankje het liefst in de ochtend. Als een soort medicinale thee, toverdrankje of ochtendritueel. Door umeboshi toe te voegen (umepasta is al gepureerd, en daardoor de makkelijke optie), helpt deze zuiverende gefermenteerde vrucht je om de dag om een gezonde manier te starten.
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Doe de losse thee in een zeefje.
Doe het water en het theezeefje in een steelpan en breng aan de kook.
Laat 1-2 minuten zachtjes koken en haal dan het zeefje uit het water.
Los de kuzu op in een bakje met een eetlepel koud water.
Pak een garde en voeg het kuzupapje al roerend toe aan de thee.
Voeg als laatste de umepasta toe.
Giet in een glas en drink warm op of laat afkoelen onder af en toe roeren.
Tip(s)
Niet zo weg van de zoutige smaak van ume? Probeer het eens met reepjes verse gember en evt. een eetlepel ahornsiroop!