Udon met pesto nori

Vegan
Pindavrij
Japans
Udon lijkt op dikke, ronde spaghetti. Het zijn Japanse noodles die je vaak in soep eet. In dit vegan udon recept is het winnende ingrediënt natuurlijk de zelfgemaakte pesto. Pesto met zeewier. Dat is pesto met een twist, kun je wel zeggen. Houd je niet zo van zeewier, dan is het geen probleem om de nori weg te laten. De sengiri daikon kan een beetje heftig zijn, die kun je het beste vervangen door geraspte rettich (die grote witte wortel).
DinerNoodlegerecht2 kommen15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de pesto:
Citroen1
Knoflook3 teentjes
Verse basilicum80 g
Nori crinkles5 gPijnboompitten60 gCashewnoten50 g
Peper en zout0,5 tl
Olijfolie4 el

Keukenspullen

Rasp

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de udon in 10-11 min gaar. Spoel af onder koud stromend water.
  2. Laat de sengiri daikon 10 min weken in koud water.
  3. Maak de citroen goed schoon. Rasp de schil. Pers de citroen uit.
  4. Pel de knoflook en pluk de basilicum.
  5. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender. Maal fijn.
  6. Meng de udon met de pesto en verdeel over  2 borden.
  7. Snijd de bosui fijn.
  8. Garneer de udon met de geweekte sengiri daikon, nori crinkles, bosui en furikake.
  9. Wil je extra smaak? Voeg een scheutje shoyu toe.

Tip(s)

  • Extra groente toevoegen? Probeer eens courgette!