Udon met pesto nori

Vegan
Pindavrij

Udon lijkt op dikke spaghetti. We maken het van 100% tarwe. Het indrogen gebeurt op z’n Japans: met véél zorg en uitgebreid veel tijd. Daardoor is de structuur perfect!

DinerNoodlegerecht2 kommen15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de pesto
Citroen1
Knoflook3 teentjes
Verse basilicum80 g
Nori crinkles5 gPijnboompitten60 gCashewnoten50 g
Peper en zout0,5 tl
Olijfolie4 el

Keukenspullen

Rasp

Zo maak je het

  1. Kook de udon in 10-11 min gaar. Spoel af onder koud stromend water.
  2. Laat de sengiri daikon 10 min weken in koud water.
  3. Maak de citroen goed schoon. Rasp de schil. Pers de citroen uit.
  4. Pel de knoflook en pluk de basilicum.
  5. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender. Maal fijn.
  6. Meng de udon met de pesto en verdeel over  2 borden.
  7. Snijd de bosui fijn.
  8. Garneer de udon met de geweekte sengiri daikon, nori crinkles, bosui en furikake.
  9. Wil je extra smaak? Voeg een scheutje shoyu toe.

Tip(s)

  • Extra groente toevoegen? Probeer eens courgette!