Veg biryani

Glutenvrij
Vegan
Aziatisch
Biryani is een van de standaard rijstgerechten in India. Wordt meestal gegeten met vlees, maar minstens even lekker ‘veg’. Met Tikka Masala brown rice heb je alvast een hele simpele basis van rijst, groente en kruiden. Ideaal voor een snelle lunch of avondmaaltijd.
LunchRijstgerecht1-2 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Ui1/2
Champignons3-4
Prei75 g
Doperwten50 g
Kokosolie (geurloos)1 el
Rozijnen blue thompson15 gCashewnoten2 el
Verse korianderhandje
Bruine rijst Tikka Masala1 pak
Optioneel
Knoflook1 teentje
Kokosyoghurt2 el
Saffraanhandje

Zo maak je het

  1. Snijd de ui fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de prei in flinterdunne schijfjes.
  2. Doe de kokosolie in een koekenpan en bak de ui, champignons en prei 2-3 minuten aan.
  3. Voeg de tikka masala brown rice toe, samen met de doperwten en rozijnen. Verwarm voor 2-3 minuten.
  4. Optioneel: stamp de saffraan en knoflook fijn in een vijzel. Meng met de yoghurt en laat even rusten.
  5. Snijd de koriander of munt fijn.
  6. Schep de biryani op de borden. Garneer met de cashewnoten en koriander of munt.
  7. Optioneel: serveer met de saffraanyoghurt en met linzenchips.

Tip(s)