Vegan kaasje

Glutenvrij
Vegan
Ben je een echte kaaskop, maar eet je liever plantaardig? Dit recept voor vegan kaas is een winner. Lang niet zo moeilijk als koeienkaas maken, en door de edelgist doet de smaak echt aan kaas denken. Om vegan kaas te maken heb je alleen maar een goed recept nodig. Alsjeblieft!
BijgerechtVleesvervanger1 kaasje15 minuten bereiden1 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Cashewnoten30 g
Tapiocazetmeel2 el
Kokosolie (geurloos)2 el
Edelgistvlokken1 el
Zout1/2 tl
Water120 ml
Agar-agarpoeder1 elPizzabodem2
Tomatensaus pikant1/2 pot
Groentenaar smaak

Keukenspullen

Blender

Chef

Liv - Label Free
Liv is eerder in haar leven hersteld van een eetstoornis. Nu inspireert ze anderen op dit gebied. Ze leeft zonder etiketten en promoot obsessieloos eten. Haar blog gaat vooral over intuïtief eten en leven. Check livlabelfree.com

Zo maak je het

  1. Laat de cashewnoten een nachtje weken in koud water. Heb je weinig tijd? Kook ze dan 15 minuten op zacht vuur. Giet af.
  2. Doe de cashewnoten, het tapiocazetmeel, de kokosolie, de edelgistvlokken en het zout in de blender en maal fijn.
  3. Doe ondertussen het water en de agar-agar in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat op middelhoog vuur ca. 2 minuten zachtjes sudderen, terwijl je blijft roeren.
  4. Voeg het agar-agarmengsel toe aan de blender en mix tot alles tot een glad geheel. Werk snel, want agar-agar stijft snel op.
  5. Giet alles in een rond schaaltje van ca. 10 cm of in een bewaardoos. Zet het 1 uur onbedekt in de koelkast.
  6. Rasp de kaas of snijd in plakjes.

Tip(s)

  • Gebruik in salade, op pizza of over pasta.
  • Kaas over? Bewaar tot ca. 5 dagen in de koelkast.