Vegan koekjes met curcuma latte

Glutenvrij
Tarwevrij
Sojavrij
Vegan
Een recept voor gezonde koekjes mét kurkuma: die móesten we met je delen. Vegan en heel lekker crunchy. De basis is gemaakt van amandelen. Koekjes zonder meel of gluten dus. Moet je proberen!
SnackKoek en snoep8 koekjes30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kokosolie (geurloos)70 g
Lijnzaad gebroken1 el
Water2 el
Kokosbloesemsuiker60 gAmandelmeel140 g
Tapiocazetmeel35 g
Baksoda1/2 tl
Curcuma latte vanilla1 tl

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  2. Smelt de kokosolie in een vuurvast schaaltje in de oven.
  3. Vermaal het lijnzaad in de blender. Meng met het water en roer tot een dikke pasta. Heb je geen blender, gebruik dan gebroken lijnzaad.
  4. Meng alle ingrediënten in een kom, met de hand. 
  5. Maak balletjes van het deeg. 
  6. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Houd genoeg ruimte tussen de balletjes (ca. 8 cm), want ze lopen wat uit. 
  7. Bak ze in 15 minuten gaar.

Tip(s)

  • Vervang curcuma vanilla latte door curcuma ginger latte, voor ‘pittige’ koekjes. Wil je meer crunch? Voeg chocoladestukjes toe!