Menu
Over ons
Over ons
Reis door de tijd(lijn)
Meet the team
Werken bij TerraSana
Vacatures TerraSana
Stories
Alle stories
Alles over Japans eten
Biologisch
Duurzaam
Plantaardig
FAQ
Contact
Downloads
NL
EN
FR
DE
ES
NIEUW
Onze hero’s
Producten
Ahornsiroop
Aziatische keuken
Basisingrediënten
Groente & fruit in pot
Japanse keuken
Kokosproducten
Mediterrane keuken
Notenpasta
Oerbrood
Vegan latte
(Vegan) snacks
Superfood
Derde merken
Macrobiotische specialiteiten
Recepten
Verkooppunten
Zoek en voel dat het goed is
NIEUW
Onze hero’s
Producten
Recepten
Verkooppunten
Over ons
Stories
FAQ
Contact
Downloads
NL
EN
FR
DE
ES
Home
Recepten
Vegan kofta in pittige tomatensaus
Terug
Vegan kofta in pittige tomatensaus
Vegan
Mediterraans
Diner
Curry
4 porties
40 minuten bereiden
Delen:
Dit heb je nodig
Naan met knoflook & kalonjizaden
4 st.
Rode linzen
300 g
Koriander
20 g
Curcuma latte ginger
1 el
Psylliumvezels
2 el
Zongedroogde tomaten
100 g
Voor de saus:
Rode uien
2
Knoflook
2 teentjes
Curcuma latte ginger
1 el
Tomatensaus pikant
3 potten
Spinazie
400 g
Kokosmelk puur
400 ml
Keukenspullen
Oven
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220°C.
Week de zongedroogde tomaten 10-15 minuten. Gooi het weekwater weg.
Besprenkel een grote hapjespan met olie. Snijd de rode uien fijn en fruit deze in 3 minuten glazig.
Pers de knoflook en bak deze, samen met 1 el curcuma latte 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, tomatensaus en uitgelekte zongedroogde tomaten toe. Doe het deksel op de pan en laat 25 minuten sudderen.
Voeg dan de spinazie in beetjes toe, totdat het is geslonken.
Bereid ondertussen de kofta voor. Kook de rode linzen in 15 minuten op zacht vuur gaar. Laat uitlekken.
Snijd de koriander fijn en meng met de linzen, 1 el curcuma latte en psyllium. Zorg dat de psyllium goed verdeeld is, want dit neemt snel vocht op.
Draai balletjes van het deeg en bak ze in de oven in 5-10 minuten bruin. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog een laatste 5 minuten sudderen.
Bak de naan in 3 minuten gaar in de oven en serveer deze erbij. Let op: door de zongedroogde tomaten heb je geen extra zout nodig.
Gerelateerde producten
Kokosmelk 80%
400 ml
Tomatensaus pikant
340 g
Zongedroogde tomaten
100 g
Rode linzen
500 g
Curcuma latte ginger
70 g
Naan knoflook
280 g