Vegan kofta in pittige tomatensaus

Vegan
Grieks
Kofta is een Grieks gerecht met gehaktballetjes. Maar hoe maak je kofta vegan? In dit recept doen we dat met linzen. Lekker eiwitrijk en voedzaam. Griekse kofta lijkt trouwens op het Turkse gerecht köfte, en is helemaal niet moeilijk om te maken. Een vegan kofta gerecht zit in no-time vól met smaak. In dit geval komt dat vooral door de curcuma latte kruidenmix en de pittige tomatensaus. Neem trouwens gerust 100% tomatensaus als je niet van pittig houdt! Wat eet je bij kofta? Brood! Wij kozen voor naan, want daar kun je de kofta heerlijk mee dippen.
DinerCurry4 porties40 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Week de zongedroogde tomaten 10-15 minuten. Gooi het weekwater weg.
  3. Besprenkel een grote hapjespan met olie. Snijd de rode uien fijn en fruit deze in 3 minuten glazig.
  4. Pers de knoflook en bak deze, samen met 1 el curcuma latte 2 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de kokosmelk, tomatensaus en uitgelekte zongedroogde tomaten toe. Doe het deksel op de pan en laat 25 minuten sudderen.
  6. Voeg dan de spinazie in beetjes toe, totdat het is geslonken.
  7. Bereid ondertussen de kofta voor. Kook de rode linzen in 15 minuten op zacht vuur gaar. Laat uitlekken.
  8. Snijd de koriander fijn en meng met de linzen, 1 el curcuma latte en psyllium. Zorg dat de psyllium goed verdeeld is, want dit neemt snel vocht op.
  9. Draai balletjes van het deeg en bak ze in de oven in 5-10 minuten bruin. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog een laatste 5 minuten sudderen.
  10. Bak de naan in 3 minuten gaar in de oven en serveer deze erbij. Let op: door de zongedroogde tomaten heb je geen extra zout nodig.