Gebruik het liefst kruiden die je zelf nog moet malen. Dat zorgt voor bizar veel meer smaak. Je hebt dan wel een vijzel, kruiden- of koffiemaler of een blender nodig. Met een keukenmachine of staafmixer krijg je de kruiden niet mooi fijn.
Haal de zaadjes uit de kardemompeulen. Doe het venkelzaad, de kardemom, het korianderzaad, de kruidnagel, de peperkorrels en de chilivlokken in een droge koekenpan en rooster 3-5 minuten.
Haal de kruiden uit de pan en doe ze in de blender of kruidenmaler. Maal fijn.
Snijd de knoflook, gember en citroengras in plakjes. Rooster 2 minuten in de droge koekenpan.
Doe de knoflook, gember en citroengras bij de kruiden en maal tot een fijne currypasta. Voeg de kaneel, pindakaas, ahornsiroop en miso toe en meng.
Snijd de aardappels en wortels in blokjes of plakjes.
Doe de kokosolie in een grote koekenpan. Voeg de aardappels en wortels toe en bak kort aan. Doe de currypasta erbij.
Blus af met de pot seitan, inclusief vocht.
Voeg de kokosmelk en het water toe en laat zachtjes zo’n 25 minuten sudderen. De curry is klaar als de aardappels gaar zijn en de saus genoeg ingedikt.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.