Vegan shakshuka met kokosroom

Sojavrij
Caloriearm
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Shakshuka is een Israëlisch eenpansgerecht met groente, pittige tomatensaus en eieren. Kun je ook shakshuka zonder eieren maken? Zeker! We maakten er een vegan shakshuka recept van, en die is hartstikke lekker! Je eet shakshuka met pita, naan of gewoon brood. Een lekker low-carb gerecht!
Diner & lunchEenpansgerecht2-3 porties20 minuten bereiden12 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Uien2
Knoflook2 teentjes
Kokosolie (geurloos)2 el
Paprikapoeder1 tl
Komijn1/2 tl
Cayennepeper1/2 tl
Tomatenpuree100 g
Gegrilde paprika1 potTomatensaus pikant1/2 pot
Koriander15 g
Peper en zoutnaar smaak
Tahin1 elKokos-opklopcrème400 ml

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Zorg dat je het blikje kokosmelk minimaal 8 uur in de koelkast hebt staan. 
  2. Snijd de uien in ringen. 
  3. Doe de kokosolie in een pan en fruit de uien glazig. 
  4. Pers de knoflook en bak deze een minuutje mee op middelhoog vuur. 
  5. Voeg het paprikapoeder, de komijn en de cayennepeper toe en bak kort mee, totdat het begint te geuren. 
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee, totdat alles goed gemixt is. 
  7. Knijp de gegrilde paprikastukken zachtjes uit, zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is. Snijd in stukken en voeg toe aan de kruidenmix. 
  8. Doe ook de tomatensaus erbij.
  9. Snijd de koriander fijn. Voeg de helft toe aan de shakshuka en houd de andere helft apart.
  10. Laat ca. 15 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus de juiste dikte heeft. 
  11. Maak ondertussen de kokosroom. Schep uit het blikje en klop met een handmixer tot een zacht en romig geheel.  
  12. Schep de shakshuka op de borden. Garneer met de kokosroom, koriander en tahin. 

Tip(s)

  • Eet met pita (spelt of tarwe), naan of vers brood.