Vegan sushi met mango

Japans

Hoe maak je sushi met mango? Hoe combineer je sushi met mango? Nou, met komkommer en avocado! Deze heerlijk verse sushi rolls zijn perfect voor de zomer, als vegan voorgerecht bij een uitgebreid diner of als gezonde vegan lunch. Voor de eiwitten hebben we ook nog een paar eetlepels extra zeewier (versnipperde aonori) en sesamzaadjes toegevoegd. Een heerlijk sushi-recept voor veganisten!

Diner & lunchSushi4 rollen55 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de vulling:
Komkommer1/2

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe de rijst in een pan met ruim kokend water. Kook ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur tot de rijst zacht, maar niet papperig is.
  2. Giet de rijst af. Roer de genmai su erdoor. Laat de rijst afkoelen.
  3. Snijd de avocado, mango en komkommer in reepjes.
  4. Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op je sushimatje. Bedek met rijst. Laat 5 cm horizontaal vrij aan de bovenkant van het vel. Dit deel gebruik je om de sushirol te sealen.
  5. Leg de avocado, mango en komkommer horizontaal in het midden op de rijst.
  6. Bestrooi met sesamzaadjes en aonori zeewier.
  7. Rol vervolgens een mooie strakke sushirol op met behulp van het matje. Ga met een vochtige vinger langs de (5 cm onbedekte) rand van het vel en sluit de rol. 
  8. Snijd met een goed scherp mes mooie plakjes sushi. Dip de sushi in de tamari. Eet tussen de rolletjes door stukjes gember, om de smaak in je mond te neutraliseren. 

Tip(s)

  • Maak de rijst een avond van tevoren klaar, dan is ie goed afgekoeld en je sushi de volgende dag in no-time klaar.
  • Heb je geen aonori zeewier in huis? Vervang de aonori en het sesamzaad door furikake. Ziet er even leuk uit, én zo bevat je sushirol ook wit sesamzaad.