Veggie Burger

Japans

Burgers gemaakt van mungbonen en wortels! 

Diner & lunchBrood en sandwich2 burgers20 minuten bereiden1 uur weken
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de kruidenpasta:
Knoflook2 teentjes
Rode ui1 kleine
Mosterzaad1 el
Chilivlokken1 el
Komijnzaad1 el
Korianderzaad1 el
Voor de burger:Mungbonen75 g
Wortels100 g
Olijfolie2 el
Havermout2 elTahin1 el
Paprikapoeder1 el
Chilipeper1 tl
Peper en zout
Voor de toppings:
Hamburgerbroodje2
Romaanse sla2 bladeren
Tomaat1
AvocadoHalve
Voor de saus:
Vegan mayonaise3 el
Mugi miso1 tl
Voor de uipickle
Uien2 middelgrote
Cayennepeper1/4 tl
Genmai su2 elAhornsiroop graad C1 tl

Keukenspullen

Pickle pers

Zo maak je het

  1. Week de mungbonen een nacht van tevoren. Kook ze in ca. 60 minuten gaar. Hoe snel ze gaar zijn, hangt af van hoe oud de bonen zijn. Blijf dus proeven. Giet af.
  2. Snijd de knoflook en rode ui fijn. Bak de ingrediënten voor de kruidenpasta 2-3 minuten in een droge koekenpan, onder voortdurend bewegen.
  3. Vijzel de ingrediënten fijn.
  4. Rasp de wortels grof. Doe samen met de mungbonen, 2 eetlepels olijfolie, tahin, kruidenpasta, arrowroot en paprikapoeder in de keukenmachine. Maal kort tot alles gemengd is en de bonen grof gehakt. Probeer wel iets van de structuur van de bonen over te houden en niet alles fijn te malen. Meng eventueel de rest met een vork.
  5. Maak twee ballen van het deeg. Druk ze plat met je handen, tot je twee mooie burgers hebt van 1-1,5 cm.
  6. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers goudbruin in ca. 5 minuten.
  7. Beleg de burger met alle ingrediënten! 

Tip(s)

  • Voeg zoete aardappelfriet toe!