Vietnamese pho soep met udon

Vietnamees

Pho is een lichte Vietnamese soep met noodles. Ga je zelf pho maken? We got you! Een goed recept voor vegan pho maak je met verse kruiden en specerijen en top je met verse groenten. Voor je beste pho bouillon heb je geen vlees of vleesbouillon nodig. In Vietnam zie je meestal wél kip of rund in de soep. 

Hoe je een vegan pho recept authentiek houdt? Door de ui en gember te roosteren in een pan, en verse specerijen te gebruiken. Dat is stap 1. Je maakt dit makkelijke vegan pho recept snel, want ook een snelle pho smaakt naar meer! Mis je na het maken van de bouillon toch nog smaak? Laat de bouillon dan meerdere uren (dagen) trekken. 

Pho is een lichte soep, dus dit recept is lekker als verwarmende vegan lunch. Eet je pho als avondmaaltijd, zorg dan dat je je bord goed vult met noodles (wij gebruiken het allerliefst udon, maar ramen noodles kunnen ook goed!) en varieer met verschillende soorten toppings, groente en tofu.
 

Diner & lunchSoep2-330 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de kruiden
Steranijs2 st.
Kaneelstokje1 st.
Kardemompeulen6 st.
Koriander1 tl
Voor de basis:Tamari1 el
Kombu1/2 strip
Groentebouillonblokjes miso1 st.
Water1 l
Rode ui1 st.
Voor de toppings:Udon150 g
Gerookte tofu1 pak
Kiemennaar smaak
Limoen1 st.
Koriandernaar smaak

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Rooster de kruiden in een droge, hete koekenpan op hoog vuur. Gebruik zoveel mogelijk hele kruiden. Rooster tot de kruiden beginnen te geuren, dit duurt 2-3 minuten. Leg de kruiden apart op een bord. 
  2. Snijd de ui doormidden, en de gember in de lengte doormidden. Rooster in dezelfde koekenpan (zonder olie), tot de ui een beetje gekarameliseerd is en de gember goed geroosterd. Ze mogen er best goed geroosterd uitzien. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Doe de kruiden, gember en ui, het water en bouillonblokje, de kombu en de tamari in een pan. Laat minimaal 20 minuten sudderen. Langer kan altijd, hoe langer hoe dieper de smaken!
  4. Kook ondertussen de udon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Is de soep helemaal naar je smaak? Je kunt eventueel nog een eetlepel tamari toevoegen, of de bouillon een nachtje laten staan. Verwijder de strip kombu vóór het serveren.
  6. Snijd de gerookte tofu en limoen in schijfjes. Verdeel de udon en toppings over 2-3 bowls. Giet de bouillon eroverheen, et voilà: easy vegan pho voor 2-3 personen.
     

Tip(s)

  • Eet je liever rijstnoodles dan tarwenoodles? Kies dan voor Thaise rijstnoodles in plaats van udon.