Vietnamese rainbow summerrolls

Caloriearm
Vegan
Vietnamees

Try out onze heerlijke vegan Vietnamese summerrolls! Deze  summerrolls zijn helemaal plantaardig en leuk om te serveren tijdens een diner of feestje. Ook heb je deze rolls binnen no-time op tafel, en kan je ze naar wens personaliseren, aangezien bijna alle groentes hier lekker in zijn. Vergeet niet dat het ook nog eens gezond is!

Healthy snacking én mooi op je bord?! Say no more!  

BijgerechtGroentegerecht4 rollen20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Tofu100 g
Kokosolie (geurloos)3 elVermicelli van bruine rijst60 g
Rode paprika1/2 st.
Gele paprika1/2 st.
Komkommer1/3 st.
Avocado1/2 st.
Rijstpapier4 vellen
Optioneel
Sambal oelek1/2-1 tl

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de tofu in dunne plakken. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin.
  2. Bereid de bruine rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Snijd de rode en gele paprika en komkommer in dunne reepjes. Snijd de avocado in dikke plakken.
  4. Spoel een rijstvel af onder de kraan voor 10-20 seconden. Het vel mag nog een klein beetje hard zijn, liever niet te zacht. Rijstpapier wordt tijdens het bereiden vanzelf zacht genoeg om te rollen. Leg het vel een iets vochtig oppervlak.
  5. Leg wat paprika, komkommer, avocado, tofu en rijstvermicelli in het midden van het vel.
  6. Vouw de onderste helft van het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
  7. Herhaal met de overige rijstvellen en ingrediënten.
  8. Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje. Snijd de rijstrolletjes doormidden en dip ze in de saus.