Wortelpickle met mosterdzaad en mirin

Sojavrij
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Vetarm
Zelf groente fermenteren met de pickle pers? Dat is leuk en gemakkelijk. Deze wortelpickle kun je werkelijk overal bij eten, maar is vooral lekker in een buddha- of pokebowl.
BijgerechtGefermenteerd eten4-6 porties5 minuten bereiden3 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Wortel400 g
Himalayazout8 g
Gember4 cm
Mosterzaad1 tl
Mirin3 el

Keukenspullen

Rasp
Pickle persVijzel en stamper
Gemberrasp

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Rasp de wortel grof of snijd julienne. Dit kun je natuurlijk ook door je keukenmachine laten doen! Doe de geraspte wortel in de pickle pers. 
  2. Meng het zout met je handen goed door de wortels.
  3. Snijd de gember heel fijn of rasp het met de gemberrasp.
  4. Vijzel het mosterdzaad, bijvoorbeeld in onze Japanse suribachi.
  5. Voeg dan de mirin, het mosterdzaad en de gember toe en meng goed. 
  6. Doe dit in de pickle pers en laat 3-4 uur op kamertemperatuur picklen. 
  7. Proef of het naar je smaak is. Laat het zo nodig nog een uurtje picklen. 
  8. Giet het vocht goed af. 

Tip(s)

  • Garneer de wortel na het picklen evt. met zwart sesamzaad.
  • Lekker in een pokebowl, door een zeewiersalade, in een zelfgemaakte sushirol of als bijgerecht van noodles of rijst. 
  • Bewaar 3-4 dagen in de koelkast.