Dat zeewier gezond is, weten we allemaal wel. Maar hoe je zeewier in je gerecht verwerkt, is voor veel Europeanen toch best moeilijk. Gelukkig weet chef Alexander Gershberg precies de juiste snaar te raken met dit vegan zeewier salade recept. Eentje voor de boeken!
Alexander is auteur van het winnende vegan kookboek Energy. Hij is plantaardig chefkok, en kookt met een mooie mix van Japans, Israëlisch en Aziatisch. Hij gelooft in de healing powers van goede voeding! Check alexandergershberg.com
Zo maak je het
Snijd de haricots verts in stukken van 4 cm. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Voeg de harticots verts toe en kook 2-3 minuten. Spoel af met koud water.
Week de gemengde zeewiersalade 5 minuten in koud water. Giet af en knijp het overtollige water voorzichtig uit het zeewier.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoog vuur in ca. 4 minuten goudbruin.
Doe de ingrediënten voor de amandelroom in een kom en meng met een vork. Voeg eetlepel voor eetlepel water toe, totdat de consistentie op mayonaise lijkt.
Snijd de komkommer julienne en de sushi gember in reepjes.
Meng de haricots verts, de komkommer, het zeewier, de sushi gember, de sesamolie en het citroensap in een saladeschaal.
Besprenkel met het amandelschaafsel en serveer de amandelroom apart of giet deze over de salade.
Tip(s)
Gebruik in plaats van sushi gember eens takuan (gerfermenteerde radijs).