Zeewiersalade met friszoete dressing

Japans

Is het warm buiten en heb je zin in iets fris? Of wil je gewoon lunchen met veel groente? Deze zeewiersalade van Amber Albarda is een lekkere!

BijgerechtSalade4 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Arame15 g
Komkommer1
Rettich1
Nori crinkles15 g
Voor de dressing:
Gember3 cm
Shoyu2 tlGenmai su2 tlGeroosterde sesamolie1 tl
Chilipeper1/4
Sesamzaad3 el
Limoensap1 el
Mirin1 el

Zo maak je het

  1. Was, wel en kook de arame volgens de verpakking.
  2. Was de komkommer en de rettich en snijd ze in lange dunne slierten. Het mooiste resultaat krijg je met een spiraalsnijder.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een mooie serveerschaal.
  4. Spoel de arame af als deze gaar is en doe deze samen met de komkommer, rettich en nori crinkles bij de dressing.
  5. Schep alles goed door elkaar en strooi er wat sesamzaadjes overheen ter garnering.