Vegan recepten met teriyaki saus

7 manieren om teriyaki saus te gebruiken

Oké, eigenlijk kun je teriyakisaus bijna overal doorheen en overheen doen. In de basis is teriyaki namelijk een allround smaakmaker met zowel zoete als zoute smaken. Toch zul je merken dat vooral de oosterse ingrediënten extra goed passen bij de Japanse smaak van teriyaki. Daarom heb je waarschijnlijk tóch ideeën en recepten nodig om deze lekkere saus tot z’n recht te laten komen. En oh, eet je plantaardig? No problemo, kip teriyaki of biefstuk teriyaki kun je gewoon overslaan. Er zijn zat plantaardige recepten te verzinnen waar je geen kip of rundvlees voor nodig hebt.

Hoe gebruik je teriyaki?

Je kunt teriyaki saus gebruiken om te wokken, marineren, glazuren en natuurlijk ook gewoon als smaakmaker.

Ga je met een kant-en-klare teriyakisaus zoals die van ons aan de slag? Van deze teriyaki gerechten vind je recepten terug op deze pagina.

  1. Roerbak: in de basis is onze kant-en-klare teriyaki saus een woksaus, dus wok ermee voor extra umami smaken.
  2. Ovenschotel: voor groente uit de oven met een perfect gebakken laagje teriyaki.
  3. Tofu & tempeh: voor een geglazuurd laagje vol met hartige smaken van teriyaki.
  4. Gegrilde groente: denk aan aubergine of bloemkool, extra lekker met een laagje teriyaki.
  5. Soba en noodles: teriyaki en noodles zijn een perfecte match, vooral in combinatie met Aziatische groente.
  6. Sushi: ook in sushi kun je de umami smaken van teriyaki verwerken, vooral als je oesterzwammen of tofu gebruikt.
  7. Poke bowl: de Japanse ingrediënten van een poke bowl smaken heerlijk bij de zoute en zoete smaken van teriyaki.

Scroll naar beneden voor lekkere teriyaki recepten zonder kip of rund.