Vegan Thaise keuken

Ben je vegan en houd je van Thais eten? Dat komt dan goed uit. De eigenzinnige Thaise keuken leent zich perfect voor een vegan lifestyle. Met de juiste Thaise essentials en bijzonder smakelijke Thaise vleesvervangers kun je bijzonder lekker vegan koken.

Zo maak je vegan Thais

In de typische Thaise keuken is een mooie romige curry de basis. Die curry serveer je naast (rijst)noedels, rijst en zit zelf boordevol groenten. Thaise curry’s hebben een karakteristieke smaak.  Door (bijna) alle smaken in een gerecht terug te laten komen. Hierdoor zijn de bekende Thaise curry’s een pure smaakbeleving. Kruiden die je in Thaise gerechten proeft zijn de karakteristieke smaken van koriander en citroengras (sereh). Al tijdens het koken komen de verschillende geurende specerijen van de Thaise keuken je toe. Evenals de geurende rijst die je naast de curry serveert.

Hoe de biologische Thaise curry precies in elkaar steekt lees je hier. Soms werk je met een saus, soms met een currypasta. Wat je er bijna altijd in terugvindt is kokosmelk, daarmee maak je de saus romiger en voller van smaak. Bamboescheuten, peultjes, uien zijn een kleine greep uit de groenten waarmee je een Thais gerecht vult. En niet te vergeten de toppings.

Gezonde Thaise recepten

Met toppings als rode peper, schijfjes limoen en een beetje koriander voor de liefhebber maak je jouw Thaise maaltijd compleet. Ook handje sesamzaad maakt een Thais gerecht echt af. Dat maakt de Thaise keuken ook zo’n goede keuze in een plantaardig dieet. In een Thais gerecht zitten veel gezonde en verse ingrediënten dus met één gerecht krijg je een boost aan voedingstoffen. Dat komt naast de heerlijke rijke smaak. Klinkt als een win-win.

Alle currypasta’s in de Thaise lijn zijn glutenvrij en zonder toegevoegd suiker. Heb je niet alleen een plantaardige curry, maar ook nog eentje die glutenvrij en biologisch is. Met in de rode curry maar liefst 25% biologische chili. Met name als je de Thaise keuken biologisch kookt. Heb je er enkel voordelen van. Goed voor de smaak, goed voor je lichaam en goed voor de natuur. Thais’ maak je het lekkerst puur.

Leer meer over andere Aziatische keukens