Miracle noodles! Zo worden konjac noodles genoemd. En dat is met goede reden! Het ziet eruit als doorzichtige pasta, maar je eet bijna zero koolhydraten en zero vet. Je raakt verzadigd door de vezels die konjac rijk is, maar de noodles bevatten amper calorieën. Wonderlijk toch? Dan heb je al ’t genot van een bord vol eten en al deze voordelen:
Goeie vraag! Konjac is een plant die groeit in Oost-Azië. Voor de noodles gebruiken we het meel, wat vooral uit vezels bestaat. Dit neemt heel veel water op en wordt dan een beetje gelachtig. Hier kun je deze miracle noodles van maken. Konjac vult en stilt de honger, ook al bevat het bijna geen calorieën. Ideaal bij het afvallen dus!
De noodle staat bekend om een visachtige geur, maar wij kozen onze konjac-spaghetti juist uit op een neutrale smaak.
Van origine worden konjac noodles gegeten in heel pittige Aziatische gerechten. Hierdoor kom je konjac meestal tegen als noodle. Maar je kunt er veel meer lekkers mee koken. Wij maken er spaghetti en tagliatelle van. Zo zet je het in als basis voor een heerlijke pastagerecht of een traditionele noodledish. You choose!
Weet je even niet wat je met konjac aan moet? Check dan deze recepten met konjac even.
Dit is een stuk simpeler dan pasta. Je hoeft de pasta alleen maar te laten uitlekken en samen met een lekker sausje te verwarmen. Voor de mensen met weinig tijd: onze konjacpasta is ready to eat. Opwarmen hoeft dus niet eens. Prima pastaaa!