Courgettebrood met noten, pitten en zaden

Glutenvrij
Vegan
Lover of chocolate? Then this recipe is a real must-try. It is a delicious soft fudge with a nice bite due to the hazelnuts. Of course you can alternate it with any other nuts or nut butter. Spoil yourself or others!
LunchBrood en sandwich8 plakken
Delen:

Dit heb je nodig

Walnoten100 g
Courgette1
Lijnzaad gebroken100 gHavermeel100 g
Bakpoeder8 g
Zout1/4 tl
Psylliumvezels15 g
Water50 ml

Keukenspullen

Food processor

Chef

Beter Door Eten - Jolijn Berghuis

Orthomoleculair voedingsspecialist en coach. Runt een blog en webshop voor voeding en supplementen. Hart voor mensen met allergieën. 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de walnoten grof en doe ze in een grote mengkom.
  3. Snijd de courgette in stukken en maal deze in een keukenmachine helemaal tot moes. Doe dit bij de walnoten in de mengkom.
  4. Voeg het lijnzaad, de havermeel, het bakpoeder en het zout toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de zonnebloempasta toe.
  5. Meng de psylliumvezels met 50 ml water in een apart kommetje en roer dit door het deeg.
  6. Voeg evt. geleidelijk nog wat water toe als het deeg te droog is. Zorg wel dat het niet te plakkerig wordt.
  7. Neem de deegbol in handen en vorm met je handen een langwerpig brood.
  8. Plaats het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in 50 minuten gaar in het midden van de oven.

Tip(s)

  • Lekker om te beleggen met notenpasta of miso!