Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een product van TerraSana? In deze FAQ-sectie vind je het antwoord. Wil je iets weten over een specifiek product? Check de FAQ's op de specifieke productpagina.

Onderwerpen

10 populairste vragen

Zijn de notenpasta's gegarandeerd glutenvrij?

Alle notenpasta's zijn van nature glutenvrij. Daarnaast produceren we de notenpasta in een ruimte waar geen gluten geproduceerd worden en testen we regelmatig op gluten. We zitten altijd onder de wettelijke norm van 20 ppm (parts per million). Gegarandeerd glutenvrij dus!

Is het blikje kokosmelk bpa-vrij?

Yes, helemaal!

Wat betekent de term 'raw'?

Raw is de Engelse term voor rauw of onverhit. Is een product raw, dan is het niet verhit boven de 42℃. Voor onze superfoods betekent dit vaak dat een product zongedroogd is.

Waarom staat er een waarschuwing voor jodium op het etiket? Jodium is toch een goed mineraal?

Dit zijn we wettelijk verplicht. Jodium is inderdaad een goed spoorelement (mineraal). Alleen zwangeren, ouderen, kinderen en mensen met een schildklieraandoening moeten voorzichtiger zijn met jodium. Omdat zeewier in vergelijking met ander voedsel extreem veel jodium bevat (vooral kombu), adviseren we maximaal 3 dagen per week zeewier te eten, zeewier goed te weken en kombu niet op te eten. Wil je juist wél gebruikmaken van het hoge jodiumgehalte? Dan kun je gerust wat losser met de instructies omgaan. Twijfel je? Overleg met een diëtist.

Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de Japanse producten sinds de Fukushima ramp?

Dit is natuurlijk iets om bijzonder voorzichtig mee te zijn. Na de ramp zijn alle Japanse producten jarenlang uitgebreid getest op radioactieve stoffen. In Japan, in Duitsland (Öko-institut) en Nederland (NVWA). In geen van de producten is radioactiviteit gevonden. Alle resultaten lagen altijd onder de 10 Bq. Vergeleken met de Europese standaard van 500 Bq is dat een fractie. Natuurlijk komt dat vooral doordat alle producenten mijlenver van Fukushima liggen (300-600 km). Meer lezen? Check dit uitgebreidere artikel over hoe we testen. 

Is de pickle pers bpa-vrij?

Ja.

Waarom moet ik de kombu weggooien, kan ik het niet opeten?

Het kan wel, al doen ze dit in Japan meestal niet. Kombu is vrij stevig, dus als je het op wilt eten, moet je het heel fijn snijden of vermalen. We raden het op het etiket af door het hoge jodiumgehalte. Jodium is in principe goed voor je, maar sommige mensen moeten uitkijken dat ze niet te veel innemen, bijvoorbeeld zwangeren, kinderen, ouderen of mensen met een schildklieraandoening.

Is natto miso rijk aan vitamine K?
Natto miso en natto zijn totaal verschillende producten. Natto is gemaakt van hele, gefermenteerde sojabonen en is rijk aan vitamine K omdat het de bacterie bacillus subtilis bevat. Natto miso is een ander product en bevat deze bacterie niet. Daardoor is het ook niet rijk aan vitamine K.

Waar kan ik jullie producten kopen?

Je koopt TerraSana producten bij de biologische supermarkt of speciaalzaak en online. Ga naar het product van je keuze, klik op de rode button 'koop nu', en de webshop van jouw keuze levert het in no-time bij je thuis. Ga je liever naar een winkel in de buurt? Ook dan heb je vaak genoeg keuze. Ga naar verkooppunten om te zien welke winkels producten van ons verkopen. Let op: check de voorraad voor een specifiek product altijd eerst bij de specifieke winkel. Of google op TerraSana + product en je vindt het gegarandeerd!