Dadelsnack met amandelpasta chai

Gevulde dadels maar dan next level. Zoet, romig en crunchy tegelijk. Je vult zachte medjool (Medjoul) dadels met amandelpasta chai, pure chocolade en pistachenoten. Een vleugje zeezout maakt ze extra lekker. Makkelijk vegan snacken, ideaal als healthy zoet tussendoortje bij de koffie of als homemade alternatief voor luxe chocolade dadels uit de winkel.

SnackKoek en snoep12 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Medjool dadels12 stuks
Chocolade25 g
Pistachenoten40 gCrunchy amandelpasta chai4 el
Optioneel
Zeezout (keltisch)naar smaak

Chef

Jill van Drongelen

Zo maak je het

  1. Snijd de dadels open aan één kant en verwijder de pit.
  2. Vul elke dadel met amandelpasta chai.
  3. Schaaf de chocola met een scherp mesje of breek in kleine brokjes. Duw in de amandelpasta chai.
  4. Hak de pistachenoten. Strooi over de dadel.
  5. Optioneel: garneer met een minibeetje zeezout.

Tip(s)

  • Serveer direct of bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje.
  • Ook superlekker met 3-mix of cashewpasta crunchy met zout of hazelnootpasta.