Energieballetjes met gember en kurkuma

Alleen gezoet met ahornsiroop
Glutenvrij
Vegan
Energieballetjes zonder dadels maken? Dat is niet standaard, maar wél lekker. Als je de dadels vervangt door abrikozen (superlage glycemisch index!), dan worden de balletjes net zo zoet en smeuïg, maar je bloedsuikerspiegel piekt er minder van. Energieballetjes voor constantere energie dus! Deze balletjes zijn speciaal voor de gemberliefhebber, en bevatten flink wat kurkuma. Een snelle gezonde snack voor tussendoor of onderweg. Moet je proberen!
SnackKoek en snoep8-10 balletjes20 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Keukenmachine

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Hak de stemgember in grove stukken.
  2. Maal de abrikozen tot een egale massa in de keukenmachine.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng.
  4. Draai balletjes van het deeg.
  5. Rol de balletjes in kokosbloesemsuiker

Tip(s)