Gegrilde aubergine teriyaki

Japans

Haal je weleens aubergine in huis, maar weet je eigenlijk niet wat je ermee moet? Als je het goed doet, geeft aubergine je het idee van vlees, maar dan op een verrassende, plantaardige manier. Dit recept voor gegrilde aubergine heeft een lekkere bite, maar is zacht en voedzaam tegelijk. Echt een heerlijk bijgerecht voor bij de rijst (en broccoli). Of met soba of rijstnoedels, in je quinoa bowl of pokebowl, you name it. Door de aubergine eerst kort te stomen, maak je het jezelf extra gemakkelijk. Zo is de aubergine binnen 10 minuten lekker zacht. Maar de smaak komt natuurlijk van de teriyaki saus. Een makkelijk recept waar je altijd wel wat van in je koelkast wilt hebben staan.

BijgerechtGroentegerecht3 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Aubergine1
Teriyaki woksaus4 el
Bosuitje1
Sesamzaad bruin1 el
Olijfolieel

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in de lengte in drieën, en vervolgens in de breedte in drieën, zodat je stukken hebt van ongeveer 5x3 centimeter.
  2. Stoom de auberginehelften in 10 minuten zacht.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  4. Haal de gestoomde aubergine uit de stoompan en bak ze 2-3 minuten lichtbruin.
  5. Giet vervolgens 4 eetlepels teriyaki woksaus over de aubergine en laat nog een minuut of 2 sudderen, tot ze een mooie bruine kleur hebben.
  6. Serveer met rijst en gestoomde broccoli, in je buddha bowl of poke bowl.
  7. Hak de lente-ui fijn.
  8. Garneer met gehakte lente-ui en sesamzaad.

Tip(s)

  • Lekker met rijst en broccoli of als onderdeel van je quinoa bowl of poke bowl.