Havermout chai koekjes

Vegan

Koekjes met chai en amandel, maar dan vegan. Deze havermout koekjes zijn crunchy, kruidig en zoet tegelijk. Gemaakt met havermout, bloem en crunchy amandelpasta chai, gezoet met kokosbloesemsuiker en gevuld met pure chocolade en cranberries. Perfect als snelle vegan koekjes bij de koffie, een kruidige snack tussendoor of een chai-style traktatie uit de oven. Makkelijk te maken, binnen 10 minuten in de oven en altijd goed voor een homemade koekjes craving.Koekjes met chai en amandel, maar dan vegan. Deze havermout koekjes zijn crunchy, kruidig en zoet tegelijk. Gemaakt met havermout, bloem en crunchy amandelpasta chai, gezoet met kokosbloesemsuiker en gevuld met pure chocolade en cranberries. Perfect als snelle vegan koekjes bij de koffie, een kruidige snack tussendoor of een chai-style traktatie uit de oven. Makkelijk te maken, binnen 10 minuten in de oven en altijd goed voor een homemade koekjes craving.

SnackKoek en snoep24 koekjes25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Optioneel
Cranberry's100 g
Zout1 tl
Vegan pure chocolade (72%)1 reep
Tarwebloem150 g
Fijne havermout300 gKokosbloesemsuiker150 g
Bakpoeder15 g
Plantaardige melk150 ml
Vanille-extract2 tl
Crunchy amandelpasta chai250 g

Keukenspullen

Mengkom
Oven
Bakplaat
Bakpapier

Chef

Jill van Drongelen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom havermout, bloem, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de crunchy amandelpasta chai, kokosbloesemsuiker, plantaardige melk en vanille-extract toe. Roer of kneed tot een samenhangend deeg.
  4. Roer eventueel de cranberries erdoor. Breek de reep chocolade in grote stukken en meng die losjes door het deeg.
  5. Vorm met de hand of een lepel 24 koekjes en leg ze met voldoende afstand (ca. 5 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak 8–10 minuten.
  7. Laat de koekjes zo’n 20 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Tip(s)

  • De crunchy amandelpasta chai geeft een kruidige, nootachtige bite.
  • Bewaar in een luchtdichte trommel.